BAYAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ


                Geçmişten günümüze kadar giyim farklı malzeme yada farklı stillerle mutlaka kullanılmıştır. Başlangıçta vücudun dış kısmını tamamen kaplamak ve vücudu dış etkenlerden korumak açısından tasarlanmıştır.  Zaman içerisinde giyim bir moda, bir tutku, bir yaşam biçimi olmuştur. Yakın zamana kadar erkek ve bayan terzileri veya dikim evleri giyim konusunda hizmet verirken,  gelişen rekabet ve ucuz işçilik konfeksiyon atölyelerine dönüşmüştür. Hatta konfeksiyon atölyeleri ülkenin yada dünyanın en ucuz işçiliğinin olduğu bölgelere kurulmaya başlanmıştır. Bu gelişmelerde ucuz ürünlerde sağlık ve hijyen sorunları gündeme gelmektedir. Buna rağmen ülkemizin en büyük markaları ve mağaza zincirleri tekstil ürünleri ve içgiyim üretimi ,çin uzak doğunun yolunu tutmuştur.

                Bayan Giyim'de ise kıyafet farkını, hem cinsiyet farklılığını ortaya koymada hemde bayanlara özel daha nazik bir yapıda üretilmiş olmasında öncülük taşır. Günlük hayatta ise giyim son derece önem taşımaktadır. Çünkü kişinin üzerinde yer alan kıyafetler dış etkenlerden koruma özelliği gösterdiği gibi kişinin zevk ve moda anlayışınıda temsil etmektedir. Dış etkenlerden koruma özelliği ise mesela, yemek yaptığınızda üzerinize kızgın bir yağ sıçradığını düşünürsek üzerinizde bulunan elbiseler sizi dış etkenin zararlarından da korumuş olacaktır yada soğuk bir havada üzerinizdeki kıyafetler sayesinde üşümemiş olacaksınız. Kıyafetlerin en önemli özelliklerinden biri ise kullanımı hem rahat hemde tercihe göre çeşitli model ve çeşitlerle üretiliyor olmasıdır. Kişi isteğine, tarzına göre üretilen bu tasarımlar deri, kürk şeklindede bayanların karşısında çıkmaktadır. Bir bayanın erkek çamaşırı giymesi ise düşünülemez çünkü bayan giyim genellikle erkek giysileri gibi değildir. Daha nazik ve daha gösterişli ve renklidir. Ayrıca, Bir erkeğin de bayan çamaşırı giymesi beklenemez. Üretim ve tasarım sağlanırken bayan ve erkek yapısı ve tercihleri göz önüne alınarak yapılmıştır. Bayanlar moda isteklerine göre seçtikleri modelleri makyaj ve takı aksesuarlarıyla tamamlamayı tercih ederler.

                Bazı toplumlarda ise bayan giyim denildiğinde genellikle sosyal statüyü temsil etmektedir. Örneğin geçmişte pantolon genellikle erkeklerin giydiği ve tercih ettiği bir tasarımken günümüzde gerek bayan gerek erkeklerin kullandığını görmekteyiz. Ayrıca, günümüzde bayan elbiselerini genellikle klasik ve şık model olarak iki şekilde gözlemlemekte mümkündür. Mesela, düğüne yada işe giderken şık giyinmeyi tercih eden bir bayan günlük hayatta genellikle spor giyinmeyi tercih edebilir. Sporgiyim sektöründe bir çok ünlü dünya markaları olduğu gibi yerli firmalarımızda sektörden payını yeterince alamamaktadır. Spor giyimde birçok yerli atelye dünya markaları olan adidas , lacoste ve nike gibi ünlü markaları taklit ederek emitasyon spor kıyafetler üretip piyasaya sürmektedirler. Marka olamayan Türk tekstil sektörü malesef bu konuda pazardan yeterince pay alamamaktadır. Kısaca, tercih edilen giysiler olmadan bir yaşam düşünülemeyeceği gibi kıyafetler kişileri korumak ve güzel göstermek için tasarlanan bir moda harikasıdır diyebiliriz.


BAYAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ BAYAN TEKSTİL ÜRÜNLERİ Reviewed by zubizup on 22:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.