SEZON SONU İNDİRİMLER


                Her sektörde belirli periyotlar içerisinde yeni model ürünler satışa sunulmaktadır. Bu duruma giyim sektörü verilebilecek en iyi örnekler arasında yer almaktadır. Genellikle her mevsim yeni sezon ürünlerin satışa sunulduğu görülmektedir. Ülkemiz hava şartlarından dolayı insanlar her mevsim için farklı kıyafetler giymektedirler. Aksi takdirde çeşitli sağlık sorunlarıyla Sezon sonu indirimler bazen de eldeki kötü giysileri satmak için fırsat olmaktadır. her sezon sonu indirim kampanyalarına kanmamak için dikkatli olmak gerekiyor.


karşılaşılabilmektedir. Ülkemizde faaliyet gösteren giyim mağazalarının tamamında ortak bir özellik bulunmaktadır. Her sezon başında yeni çıkan ürünlerin fiyatlarının son derece yüksek olduğu görülmektedir. Fakat zaman içerisinde bu fiyatların müşteri çekmek için düşürüldüğü gözlemlenmektedir. Bu durumun farkında olan bilinçli tüketiciler kıyafet almak için sezon sonlarını beklemektedirler.  Toptan satışlara da indirimler yansımaktadır. Özellikle bayan giyiminde sezon sonu indirimleri enteresan olaylara sebep olmaktadır. Maliyetinin altında bayan elbiseleri, buluzlar etekler ve şortlar bulabilinmektedir. Erkek giyim indirimleri daha sığ kalmakla beraber ilginç ürünler bulunabilmektedir.
 
                Sektör içerisinde hizmet veren mağazaların hiç birisi yeni sezona girerken ellerinde eski sezon ürünlerini bulundurmak istememektedirler. Elde kalan ürünler satıcı firmaya sürekli olarak zarar vermektedir. Bu sebepten dolayı sezon sonlarına yaklaşılan günlerde indirim oranları zirve seviyelere çıkmaktadır. Alışverişe olan tutkularıyla bilinen kadınlar için bayangiyim ürünlerinde indirimler ve kampanyalar yoğunlaşmaktadır. Bunun aynı sıra erkek çamaşır reyonları için düzenlenen kampanyalar sayesinde erkekler de ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla giderebilmektedirler. Bazı kişilerin aklına ürünlerin fiyatlarındaki düşüklüklerden dolayı kalitesiz ürün olduklarına dair düşünceler gelmektedir. Yukarıda da belirtildiği üzere fiyatların düşük olmasındaki tek sebep sezon sonu ürünlerin satışa sunulmasından dolayıdır. Fakat bu şekilde alışveriş yapmak isteyen kişilerin mağazalarda ki gelişmeleri düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

                Sezon sonu ürünlerde genellikle uygun beden sorunu yaşanmaktadır. Bu yüzden kıyafet ihtiyacı olan kişilerin hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Bu durumda beden bulma problemi de tamamen ortadan kaldırılmış olmaktadır. Bu durum özellikle bayan çamaşır ürünlerinde çok daha sık görülmektedir. Erkek çamaşırında sezon sonu indirimli ürünlerde çok defolu ürün bulunabilmektedir. Aslında çamaşır sürekli giyildiği için pek fazla sezon farklılıkları olmamakta.


SEZON SONU İNDİRİMLER SEZON SONU İNDİRİMLER Reviewed by zubizup on 01:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.