GİYİMDE RAHATLIK


                Giyim ve konfeksiyon üreticilerinin ve kıyafetleri halkın beğenisine sunan mağazaların sayısında meydana gelen artış sonrası seçim konusunda büyük bir problem yaşanmaktadır. Yeni açılan AVM ler bir çok markaya vitrin olmaktadır. İnsanlar alış veriş yapmak için çıktıklarında binlerce farklı ürünle karşılaşabilmektedir. Tüm firmalar müşterilerin ilgilerini çekebilmek için birbirinden farkı birçok modelde giysi piyasaya çıkarmaktadır. Bu durum her ne kadar bir avantaj olarak görülse de alış veriş esnasında durumun öyle olmadığı çok açık ve net bir şekilde anlaşılmaktadır. İçgiyim firmalarıda kreasyonlarında birçok ürünü dış giyim adı altında evde, yazlıkta ve sokakta giyilecek kıyafetler üretmektedir.



 Ayrıca birçok ürünün üretilmesinden sonra kalite konusunda da insanlar emin olamamaktadırlar. Kalite artık göreceli bir kavram olmuştur.  Zaten son derece zor olan seçim konusu kalite konusundaki endişeler ile birlikte çok daha artmaktadır. Bu yüzden konunun uzmanları tarafından belirtilen son derece kullanışlı anahtar noktaların bulunduğu bilinmektedir. Görünümden önce ilk olarak rahatlığa önem verilmesinin gerektiği söylenmektedir. Bilindiği üzere insanlar günlük hayat içerisinde sürekli olarak hareket halinde bulunmaktadırlar. Bu harekete bağlı olarak insan vücudunun doğasının gereği olarak terleme olayı yaşanmaktadır. Özellikle erkeklerin çok daha yoğun bir şekilde terlediklerinden dolayı erkek çamaşır ürünlerinde kumaşın terletmeme özelliğinin bulunması gerekmektedir. Aynı durum bayan çamaşır çeşitlerinde de geçerli olmaktadır. Bilindiği üzere terlemek insanları son derece rahatsız etmektedir. Kişinin kendisinin rahatsız olmasının yanı sıra çevredeki insanların da rahatsız olduğu düşüncesi terleyen kişiye çok daha fazla huzursuz vermektedir.

 Günümüz teknolojisinin kullanılarak üretimi yapılan kıyafetlerde bu özelliğin standart olarak bulundurulması planlanmaktadır. Erkek boxer ve bayan külot çeşitleri likralı ve modal kumaşlardan çok rahat ürünler üretilmektedir. Yeni sezon bayan giyim ürünlerinde kullanılan kumaşlarda bu özelliğin örnekleri görülebilmektedir. Terletmeyen kumaşın yanı sıra rahat hareket edebilmek de büyük bir önem taşımaktadır. Rahat hareket imkânı isteyenler için kıyafetlerin kesim tarzlarına dikkat etmek ve satın almadan önce mutlaka kişilerin kıyafetleri denemesi gerekmektedir.


GİYİMDE RAHATLIK GİYİMDE RAHATLIK Reviewed by zubizup on 23:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.