GİYİMDE SAĞLIK ÖNERİLERİ



                Giyim sektöründe meydana gelen aşırı büyüme ve gelişim  sonucunda bir takım problemlerin ortaya çıktığı görülmektedir. tüketicinin ucuz talebi kalitenin düşmesine sebep olmaktadır.  Rekabet ortamında fazla kazanç sağlamak isteyenler tarafından ürün kaliteleri sürekli olarak düşürülmektedir. Bilindiği üzere ülkemizde insanlar her mevsim için farklı kıyafetlere ihtiyaç duymaktadırlar. Sürekli olarak devam eden giyim alış verişlerinde dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Bunlar arasından kalite konusu hiç şüphesiz ilk sırada yer almaktadır. Günlük hayat içerisinde de çok rahat bir şekilde de görüldüğü üzere özellikle kadınların alış veriş ve kıyafetlere olan tutkuları bilinmektedir.

Bu durumu fırsata çevirmek isteyen kişiler tarafından oldukça ucuz bir fiyata ürün satışı yapmaktadırlar. Bayan giyim ürünlerinde kumaş kalitesi oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Aksi takdirde kişi zarar görülebilmektedir. Kalitesiz kumaşlardan üretilen erkek çamaşırları ve bayan çamaşırların üzerlerinde bulunan boyalar kişinin cildine ve dolayısıyla sağlığına zarar verebilmektedir. Sürekli olarak değişik hava şartlarında kullanılan giysilerin kumaş kalitesinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Günümüzde erkeklerin de en az kadınlar kadar kıyafet ve giyinme konusuna önem vermeye başladıkları dikkatlerden kaçmamaktadır.




Bayan ürünlerinde olduğu gibi erkek çamaşır kategorisinde bulunan ürünlerin satın alınması sırasında da benzer konulara dikkat etmek gerekmektedir. Gün içerisinde yoğun bir tempoda çalışan kişilerin genel olarak terleme problemi yaşadıkları bilinmektedir. Oysa modal ve bambu ipliklerden üretilen kumaşlarla üretilen içgiyim antibakteriyel özellik taşımaktadır. Teri kumaşın dışına ileterek hastalanma riskini ve mantar riskini enaza indirmektedir. Antibakteriyel içgiyim ve çorap tercih sebebi olmaktadır. Kumaş ve ürün kalitesine dikkat eden kişilerde bu problemin çok daha az yaşandığı gözlemlenmektedir. Kıyafetler terletirken kişilere de büyük bir rahatsızlık ve huzursuzluk vermektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı bundan sonraki giyim alışverişlerinde çok daha dikkatli olmaya gayret göstermek gerekmektedir. Küçük bir tehlike gibi görülen sorunlar zamanla ciddi problemlere yol açabilmektedir. Günlük hayat içerisinde örneklerine rastlanabilmektedir.


GİYİMDE SAĞLIK ÖNERİLERİ GİYİMDE SAĞLIK ÖNERİLERİ Reviewed by zubizup on 14:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.