Ucuz Havlumu?


Havlu , Arapçadan dilimize girmiş havlı kumaş anlamına gelen bir kelimedir. İskeçe den göç ile glen havlu ustalarının başlattığı Bursa havluculuğu denizli Baba dağda gelişmesine devam etmiştir. Bursa havlusu ve Denizli havlusu rekabeti gelişme sağlama sebep olmuştur. Bursa havlusu daha sık işlenip kalitesini hep yüksek  tutmuştur. Denizli havluları fiyat rekabetini göz önünde bulundurarak daha çok ucuzlukla öne çıkmıştır. Suyu kolay emme özelliğini taşıyan bir cins iplikle dokunan kumaşlardan üretilmektedir.
 Havlu kumaşlarda genellikle pamuk ipliği kullanılır ve dokuma esnasında özel işlemlerden geçirilerek suyu çekme özelliği artırılır. Son yıllarda bambu ipliği kullanılarak bambu havlular geliştirilip üretilmiştir.
Türkiye’de kadife dokumacılığının gelişmiş olduğu bursada, kadife dokumacılığın bir yan ürünü olarak, 18. YY başlarından itibaren gelişmiştir. Günümüzde ise denizli başta olmak üzere ev tekstil ürünleri pazarlayan birçok firma tarafından nakışlı havlu, güpürlü havlu, banyo havlusu, mutfak havlusu, havlu seti, gibi çeşitli kalite renk ve modellerle piyasaya arz edilmektedir.

Bugün havlu denilince akla ilk denizli havlusu gelmektedir. Özellikle nakışlı havlulara talep oldukça fazladır. Pano nakışlı ve güpürlühavlu modelleri de mevcuttur. Kadife havlular görünüm ve kalite bakımından oldukça göz alıcıdır. Plaj havluları, yetişkin ve çocuklar için değişik renk ve desenlerde tasarlanmışlardır. Banyo havluları takım olarak, ya da tek tek alınabilirler.
Ucuz Havlumu? Ucuz Havlumu? Reviewed by zubizup on 13:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.