UCUZ DEODORANT NEDEN TERCİH EDİLİYOR?


Deodorantlar üretim açısından itici gaz, alkol  ve esans miktarı çok az olduğundan, maliyeti de çok düşüktür. Kalıcılığı da az olan deodorantların ucuz satılması yadırganacak bir konu olmamalı.
Eskiden deodorant ve spreylerin ambalajları tenekenin bükülerek şekillendirilmesi  ile yapılırdı. Günümüzde teknolojik bir yatırım gerektiren alüminyum  ambalajlar kullanılmaya başlanmıştır. Bozuk para büyüklüğünde malzemenin şişirilmesi ile şekillendirilen deodorant kutuları, valf ve kapak takılarak otomatik makinelerde gaz doldurulup; piyasaya sürülür hale getirilmektedirler. Kısaca deo denilen teneke yada aluminyum kutuda piyasaya sürülen deodorantlar ucuz ama kısa ömürlüdür.

Bayan deodorant ambalajları pembe tonlarda boyanarak, kadınsı görünüm özelliği katılırken, erkek deodorant kutularında genelde koyu renkler tercih edilmektedir.
Kadın deodorantları çiçek ve tropikal kokularıyla genç ve daima genç kalan kadınların tercihleri olmaktadır. Erkek deodorantlarında kullanılan çikolata, şeker ve baharat kokuları yalnız erkeklerin değil, bazı genç kızların bile tercih sebebi olmaktadır. Çiçek kokulu deodorantlarda gül kokusu versiyonları kullanılmaktadır.
Ucuz deodorantlar versiyon kokular olarak ünlü markalara benzetildikleri içinpiyasada oldukça yüksek fiyata satılan  orijinal ya da ithal deodorantlar yerine, ‘’ucuz olanlardan aynı fiyata 5 adet alır; değişik günlerde kullanırım ‘’ mantığı ile tüketiciler tarafından ucuz deodorantlar tercih edilmektedirler.
Son yıllarda açık parfümlerin satışları da çok yaygınlaştığından , deodorant kullanımı oldukça azalmıştır.
Yaz aylarında ise püskürtme deodorantların yerine roll-on ya da stick mum deodorantlar tercih edilmektedir. Class deodorantları uygun fiyatlarla sitemizden satın alabilirsiniz.
UCUZ DEODORANT NEDEN TERCİH EDİLİYOR? UCUZ DEODORANT NEDEN TERCİH EDİLİYOR? Reviewed by zubizup on 11:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.