GİYİM ALIŞVERİŞLERİ HATALARI



                İnsanlar hayatlarının devamı için yaşamaları boyunca sürekli olarak alış veriş yapmak zorunda kalmaktadırlar. Alış verişlerde ihtiyaç duyulan ürünlerin oldukça çeşitli ürünlerden olduğu dikkatleri çekmektedir. Yapılan alışverişlerde kıyafetler de dikkatleri çekmektedir. Bilindiği üzere ülkemizde farklı mevsimler belirgin olarak yaşanmaktadır. İnsanların sağlıklarına dikkat etmeleri için mevsimlere göre kıyafetler giymeleri gerekmektedir. Bu sebepten dolayı herkesin kendine özel birçok çeşit kıyafeti bulunabilmektedir. Sürekli olarak değişim içinde olan kıyafetlerin bazıları eskimekte bazılarının ise sahipleri tarafından değiştirmek istenebilmektedirler. Bu yüzden yeni kıyafet almak için alışverişe çıkacak kişilerin dikkat etmeleri gereken birçok konu bulunmaktadır. Bunlar arasından fiyat araştırması ilk sırada yer almaktadır. Günümüz hayat şartları arasında bir ürün almadan önce dikkatli bir araştırma yapılması gerekmektedir.  Alışverişlerde bayanlar giyime, erkekler teknolojiye  çok para harcıyor.


İnsanlar alış verişlerinde büyük hatalar yapmaktadırlar. Özellikle giyim alış verişlerinde bu hatalar ile sıklıkla karşılanmaktadır. Örnek vermek gerekirse insanların kafalarında pahalı ürünlerin kaliteli ürünler olduğuna dair yanlış bir düşünce bulunmaktadır. Dünya genelinde ün yapmış markalarında mağazaları ve ürünleri ülkemizde bulunmaktadır. Aynı kalitede bir başka markanın ürünü çok daha uygun bir fiyatla satışa sunulabilmektedir. En basitinden bir erkek çamaşırıyada kadın çamaşırıürününde bile son derece yüksek fiyat farkları ortaya çıkabilmektedir. Alışveriş konusunda uzmanların tavsiyelerinde de sürekli bu konulardan bahsedildiği görülmektedir. Şu günlerde yeni sezon bayan giyim ürünlerinde de ortaya çıkan fiyat farkları çok açık ve net bir şekilde görülmektedir.
Halbuki birçok ünlü dünya markası kumaşları ve konfeksiyonu ülkemizde yapılmaktadır. 3-4 dolara fason diktirdikleri penyeleri 50 - 100 dolara bizlere satmaktadırlar, bir ay sonrada 60 dolara indi diyerek o bez parçalarını kapışmaktayız,
Alışverişlerde en büyük hatalardan biride aç olarak alışveriş merkezlerine gitmemizdir. Aç karnına insan daha çok satın alabiliyor, bunun dışında avm lerdeki müzik alışverişi teşvik ediyor. örneğin erkek boxer almaya giren bir müşteri pijama takımı alıp avm den ayrılabilir. halbuki erkek boxer almak için daha yakınında bir içgiyim dükkanından alsaydı belki 1-2 tl fazla ödeyecekti ama avm ye girince profosyonelce hazırlanmış tuzaklara yem olabilirsiniz.


Bu sebepten dolayı bir kıyafet alırken ilk olarak yapılan kumaşın kalitesine bakmak gerekmektedir. Sadece görünüm olarak değil sağlık içinde kumaş kalitesi son derece büyük bir önem taşımaktadır.  Kaliteli kumaşlarda bozulma ve renk kaybı meydana gelmemektedir. 
GİYİM ALIŞVERİŞLERİ HATALARI GİYİM ALIŞVERİŞLERİ HATALARI Reviewed by zubizup on 12:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.